Restaurant Steaken i gågaden i Tønder holder åbent nytårsaften. Dermed kan man starte sin nytårsaften i byen med god mad og godt selskab.
Tønder: Indehaver af Restaurant Steaken i Tønders gågade, Nico Wendicke, har taget en usædvanligt initiativ i et forsøg på at udvide muligheden for byens borgere og restaurantens kunder.
Han har besluttet, at Steaken skal holde åbent den kommende nytårsaften, så kunderne har mulighed for at henlægge festmiddagen til restaurantens lokaler og lade sig forkæle med god mad og service fra personalet.
- Vi gør det fordi, der ikke er nogen andre, der gør det. Og så fordi vi ved, at der er mange, der ikke selv gider at lave mad nytårsaften, forklarer Nico Wendicke.

- - Man får hele pakken. Der er også både kransekage og champagne.
Festlig menu
Han har komponeret en festmiddag, der blandt andet indeholder østers, jomfruhummer og kammuslinger. Med menuen følger vin.
- Man får hele pakken. Der er også både kransekage og champagne, fortsætter Nico Wendicke.
Han understreger, at man ikke skal være nervøs for at blive smidt på porten, når middagen er fortæret.
- Vi holder åbent i baren i hvert fald til klokken 02, så man bliver ikke smidt ud, lover han.
Der er plads til 50 spisende gæster på Steaken til nytårsmiddagen, og selvom Nico Wendicke endnu ikke har annonceret ret meget for initiativet, så var der torsdag i sidste uge allerede booket 15 pladser.
Ferie i januar
Nico Wendicke og personalet kan altså se frem til en travl nytårsaften, så der bliver ikke meget tid til selv at feste. Det er dog ikke noget problem for Nico Wendicke.
- Jeg rejser til Thailand den 2. januar, og så står den på jule/nytårsferie, så det glæder jeg mig til, konstaterer han.
Steaken holder lukket i januar indtil den 31. januar, hvor restauranten åbner med et nyt menukort, hvor der blandt andet er lagt op til at sætte gæsterne mere i centrum.
- Jeg arbejder blandt andet med, at vi kommer til at lave flambering ved bordene. Så der bliver lidt mere show for gæsterne, siger Nico Wendicke.